Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Kiipeilykerho Sekvenssi

Kiipeilykerho Sekvenssi


Kiinnostaako kiipeily, mutta varmistuskaveri puuttuu? Haluaisitko lähteä ulkokiville, mutta et omista pädiä? Helixin uusi kiipeilykerho Sekvenssi auttaa molemmissa tilanteissa!

Sekvenssi perustettiin helmikuussa2022 Helixin liikuntavastaavien aloitteesta, tavoitteena tuoda yhteen kaikki kiipeilevät ja kiipeilystä kiinnostuneet helikaanit, sillä porukalla kaikki on aina hauskempaa! Sekvenssissä boulderoidaan ja köysikiipeillään, joten kavereita seinälle löytyy varmasti aina.

Boulderoinnissa kiivetään yleensä alle 5 metrisiä seiniä, kiviä tai kallioita ilman varmistusvälineitä, kun taas köysikiipeilyssä kiivetään korkeampia seiniä ja kallioita niin, että kiipeilijä on kiinni köydessä ja varmistaja varmistaa varmistuslaitteen avulla alhaalla. Yläköysikiipeilyssä köysi kulkee kiipeilijän valjaisiin yläkautta, ja mahdollinen putoaminen tapahtuu käytännössä melkein kireään köyteen. Alaköysikiipeilyssä köysi kulkee kiipeilijän mukana alakautta ja kiipeilijä kiinnittää köyttä välivarmistuksiin (jatkoihin) reittiä edetessään, jolloin pudotusta usein tulee muutama metri edellisen jatkon sijainnista riippuen. Ylä- ja alaköysittelyyn sisätiloissa vaaditaan Suomessa varmistuskortti, jonka voi suorittaa kiipeilyhallilla. Köysikiipeilyä on kuitenkin myös mahdollista testata itsevarmistavien laitteiden avulla tai varmistukortin omistavan kaverin kanssa. Boulderoinnissa ei vaadita minkäänlaisia ennakkotietoja tai -taitoja, riittää että hallille ottaa mukaan joustavat vaatteet.

Tervetulleita mukaan Sekvenssiin ovat kaikki aiemmasta kokemuksesta riippumatta, ei siis huolta mikäli haluaisit tulla kokeilemaan lajia ihan ensimmäistä kertaa – kiipeilijät ovat hyviä tsemppaamaan oli greidi mikä hyvänsä. Sekvenssi toimii Facebook- ja WhatsApp-ryhmien kautta, joten toimintaan mukaan lähteminen ei vaadi paljoa. Etsi Facebookista ryhmä nimeltä “Helix ry:n kiipeilykerho Sekvenssi” tai kysy lisätietoa hallitukselta tai liikuntavastaavilta ja liity mukaan!