• This event has passed.

Historiallisen miekkailun excu | Historical fencing excursion

November 28 @ 11:00 -13:00

In English below
Helix ry järjestää uudelleen viime vuoden keväällä perutuksi joutunen historiallisen miekkailun excursion!
Tällä tutustumiskurssilla keskitytään saksalaiseen pitkämiekkailuun. Kurssin vetäjänä toimii Miro Lahtela, yksi Suomen menestyneimmistä pitkämiekkailjoista (maailmanrankingin sija 40/5318). Miro myös opettaa säännöllisesti seminaareja ympäri maailmaa.
Lajissa pyritään elävöittämään historiallisia kamppailutaitoja historiallisten lähteiden, esimerkiksi miekkailuohjekirjojen kautta. Lajissa kilpaillaan kansainvälisissä turnauksissa niin otteluiden, koreografiakisojen kuin terävillä miekoilla leikkaamisen saroilla. Laji on hauska ja liikunnallinen tapa kokea historiaa ja kamppailua yhdessä paketissa.
Excursion hinta on n. 20€ per henkilö. Helix ry tukee excursiota rahasummalla, joka jaetaan tasan ilmoittautuneiden kesken. Tarkka hinta tiedotetaankin siis ilmoittautumisen päätyttyä. Osallistujia kurssille mahtuu enintään 22.
Varustukseksi riittävät sisäliikuntakengät ja liikuntaan sopivat vaatteet. Mitään pohjataitoja ei vaadita. Kurssi järjestetään osoitteessa Suvilahdenkatu 10E, 5. kerros.
Ilmoittautuminen tapahtuu oheisen linkin kautta:
TLDR;
MITÄ: Historiallisen miekkailun excursio
MILLOIN: 28.11.21 klo 11:00-13:00
MISSÄ: Suvilahdenkatu 10E, 5. krs.
VARUSTUS: Sisäliikuntakengät ja liikuntaan sopivat vaatteet
POHJATAIDOT: Ei vaadita!
HINTA: n. 20€ per henkilö
ILMO: to 4.11. klo 13:00 alkaen osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/114412/lomake.html
———————————-
Helix ry is reorganizing the excursion to Historical fencing which got cancelled last year!
On this excursion we will focus on German long sword fencing. Teacher on the course is Miro Lahtela, one of the most successful long sword fencers in Finland (World ranking 40/5318). Miro teaches seminars regularly around the world.
This sport aims to invigorate historical martial arts using historical sources, like fencing guidebooks. Fencers compete in international tournaments in matches, choreography and cutting with sharp swords. This is a fun and a sporty way to experience both history and martial arts.
Price of the excursion is ≈ 20€ per person. Helix ry supports this event financially with a specific amount of money which will be shared between participants. The final price will be informed after the registration closes. Maximum number of participants is 22.
Needed equipment is indoor sport shoes and clothes suitable for exercise. No previous skills are required. The course will be organized at Suvilahdenkatu 10E, 5th floor.
Registration is done via this e-form. The form opens on Thursday 4.11.21 13:00 o’clock:
TLDR;
WHAT: Excursion on Historical fencing
WHEN: 28.11.21 11:00-13:00 o’clock
WHERE: Suvilahdenkatu 10E, 5th floor
EQUIPMENT: Indoor sport shoes and clothes suitable for exercise
PREVIOUS SKILLS: None required!
PRICE: ≈ 20€ per person
REGISTRATION: Beginning on Thu 4.11. 13:00 o’clock at https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/114412/lomake.html

Date:
November 28