Mikä VR?

Vapaa Radikaali (VR, veeär) on Helixin julkaisema lehti, joka ilmestyy keskimäärin neljästi vuodessa.

VR:n tekemiseen osallistuvat aktiiviset helikaanit, jotka ideoivat, toteuttavat, kuvittavat ja taittavat lehteä päätoimittajan johdolla. Lehden sisältö vaihtelee huimasti, mutta useimmiten juttuja kirjoitetaan pilke silmäkulmassa kanssaopiskelijoita ajatellen, toimittajien mielenkiinnonkohteita seuraten. Julkaisu on aina sisältänyt vähän kaikenlaista: ekskuraporteista ja biletilityksistä tiedepitoisiin artikkeleihin ja näppärään kritiikkiin.

Veeärrällä on pitkä historia. Vuoteen 1995 asti lehti kulki vielä nimellä Katalyytti. Vuonna 2007 lehti koki suuren sisällöllisen ja visuaalisen uudistuksen. Kova uurastus palkittiin heti, sillä VR voitti vuoden 2007 HYYn järjestölehtikilpailun. Raati kommentoi voittajaa seuraavanlaisesti: “Lehti on oivallinen esimerkki pienen budjetin järjestölehdestä, jonka toimituskunta on vääntänyt innolla ja täydellä sydämellä. Vapaa Radikaali palvelee lukijakuntansa intressejä monipuolisella juttuannillaan ja luottaa toimivaan yksinkertaiseen taittoon.”

Kertsiltä levitettävän paperiversion lisäksi lehtiä tulee vaihtelevan viiveen jälkeen myös nettiin (arkistoon) katseltavaksi. Aidon ja sertifioidun VR-kokemuksen saa kuitenkin lukemalla tuoreehkon lehden Viikin kertsillä puolen päivän aikaan, ehkä nauttien hieman lonkeroa (tai sherryä) siinä kyljessä. Kertsiltä löytyy myös vanhempia lehtiä, joita voi aina palata selailemaan.

Lehden tekemiseen osallistuu monta henkeä eikä porukka pysy melkein ikinä täysin samana lehdestä toiseen. Osallistuminen voi olla yhden kuvan piirtämistä, parin artikkelin kirjoittamista silloin tällöin, vain yksittäisen jutun kirjoittamista tai lehden taittamista. Ennen jokaista lehteä pidetään Viikin kertsillä ainakin yksi ideointi- ja suunnittelukokous, jossa seuraavan lehden jutut käydään läpi ja keksitään uusia juttuja ja ideoidaan. Kokouksiin on vapaa pääsy ja niihin ovat tervetulleita kaikki! Voit tulla esimerkiksi kertomaan mielipiteitä, ideoita tai ilmoittautumaan jutun kirjoittajaksi. Paikalle voi myös tulla nauttimaan tarjoiluista tai hengaamaan ja tapaamaan hyvännäköisiä ja naurettavan fiksuja tyyppejä.

Jos kiinnostuksesi heräsi, ainakin VR:n päätoimittajalta saat varmasti lisätietoa lehden tekemisestä ja voit päästä mukaan toimintaan (tarkista nimi virkailijalistasta ja selvitä sähköposti)! Viimeistään syyskokouksessa voit virallisesti ilmoittautua virkaan, jos tunnet halua osallistua!

Etusivu Keskustelu Vapaa Radikaali Vapaa Radikaali

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.